Home

Achtergrond 9 reacties

Oecumenische dienst voor hogere melkprijs

Veehouders die actie voeren tegen de lage melkprijzen hebben zondag een eocumenische kerkdienst gehouden in een grote tent op een open veld in het Friese Oldeholtwolde.

De gebedsdienst trok een paar honderd mensen. Naast de tent staat het door de boeren uit strobalen opgebouwde Fort Europa.
De actievoerders dachten niet alleen aan zichzelf; de opbrengst van de collecte is voor een waterproject in het zeer droge noorden van het Afrikaanse land Ghana.

De Dutch Dairymen Board (DDB), een bundeling van melkveehouders in Nederland, strijdt voor een kostendekkende prijs voor de melk en voor een duidelijk en duurzaam landbouwbeleid in Europa. Sommige boeren staat 'de melk tot aan de lippen', zij kunnen door de lage prijzen en de hoge kosten hun bedrijf nauwelijks in stand houden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan

  Een kerkdienst, goed! Voor kankerpatienten, de honger in Afrika of aidsproblematiek? Nee voor melkveehouders die vinden dat ze met 30 cent per liter nog te weinig geld krijgen. On-ge-lofelijk dat dit kan. Als melkveehouder zou ik me diep en diep schamen. Ik had nog een beetje sympatie maar dat is nu helemaal weg. Dat durft zich ondernemer te noemen. Bah.

 • no-profile-image

  Gezond Verstand

  Jan Brabant wat een raar bericht zeg.
  De viering had als thema Zorg om de Schepping. De acties, leverstop en melkcrisis had niets van doen met deze bijeenkomst.
  Erg dat mensen zo negatief doen wanneer geprobeerd wordt om gezamenlijk op te trekken.
  Tijdens de dienst werd er bovendien geld opgehaald voor een waterproject in Ghana
  Kijk eens op: <>
  en begin dan met het schrijven van een normale reactie.
  Hoop ook voor jullie ZLTOérs dat men vandaag in Luxemburg wijs beslist over onze toekomst. De viering had hier overigens mee van doen. Maar collega's gun je het beste toch

 • no-profile-image

  Lizzie

  Hiermee krijg je ook media aandacht fryske boer.

 • no-profile-image

  gert

  Waar blijft het geld van de 100 miljoen Superheffing,gaat dat ook naar Afrika ? De EU heeft Afrika al 3 Miljard euro beloofd

 • no-profile-image

  Weet het beter

  In de varkens is de financiéle situatie minstens zo slecht. Waarom krijgen wij geen financiéle steun?

 • no-profile-image

  fryske boerin

  bah, wat een misselijke kop plaatst het AD boven dit artikel. AD als je bij de dienst aanwezig was, heb je totaal niet geluisterd. Deze dienst was om iedere aanwezige een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd. Al lijkt het momenteel nog zo donker, het wordt altijd weer licht.
  AD in het vervolg niet op deze manier stemming maken over ander mans rug heen.

  Fryske boerin.

 • no-profile-image

  fryske boer

  wat een triestigheit hier wil ik als melkveehouder echt niet bij horen,als volgende maand het melkgeld komt gaan ze dan concluderen dat bidden helpt omdat de melkprijs is gestegen?

 • no-profile-image

  A van de R

  Uit gegevens van het Landbouw Economisch Instituut (LEI) blijkt de marge die de boer heeft op zuivel neer komt op 0,5%! Toeleveranciers zitten op een rendement van 13,2% en de industrie op 19,1%. De supermarkten verdienen 22%. (bron: Elsevier). Met alle respect voor het initiatief voor de oecumenische dienst, ik denk niet dat dat dit probleem zal oplossen. Daar zullen naar mijn idee politieke besluiten én protesten van de leden tijdens de vergaderingen van de zuivelgiganten voor nodig zijn.

 • no-profile-image

  Gezond Verstand

  Fryske boer een beetje respect zou je zeker passen.
  Volgens mij ben je een eenling. Juist nu is het belangrijk samen op te trekken
  Stop nu eens met overal tegen te zijn en meer te pleiten voor de belangen van melkveehouders.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.