Home

Achtergrond

OV grote steden woensdag wellicht plat

Als het aan de vakbond AbvaKabo FNV ligt, dan rijden er woensdagochtend in de spits geen trams, bussen en metro's in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

De aangekondigde staking is een protest tegen de plannen van het kabinet de AOW-leeftijd te verhogen.

De vervoerders van de drie grote steden willen de actie voorkomen met een kort geding. Dit dient dinsdagochtend. Zij noemen de actie "buitenproportioneel'' en stellen dat er ,,geen enkele rechtvaardiging'' voor het initiatief is. ,,De verhoging van de AOW-leeftijd is geen bedrijfsbeleid, maar overheidsbeleid'', stelt de Amsterdamse GVB.

Bovendien is er nog helemaal geen besluit genomen over de verhoging van de AOW-leeftijd, beklemtonen de vervoerders. Reizigersvereniging Rover noemt het voornemen van de AbvaKabo FNV "vreselijk asociaal''. De organisatie overweegt zich aan te sluiten bij het kort geding van de vervoersmaatschappijen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.