Home

Achtergrond

OPEC klaar om te investeren in olieproductie

De Organisatie van Olie-Exporterende Landen (OPEC) staat klaar om te investeren in de productie van olie, wegens een herstel van de vraag en de stijgende prijzen van ruwe olie.

Dat heeft OPEC-secretaris-generaal Abdalla Salem el-Badri dinsdag bekendgemaakt. "Er is meer geld nodig om te investeren in offshore'', aldus El-Badri. De meeste leden van het oliekartel zijn tevreden met het huidige niveau van de olieprijs. Dinsdag piekte de prijs voor een vat ruwe Amerikaanse olie tot boven de 80 dollar, het hoogste niveau in een jaar tijd. Dat werd veroorzaakt door een verder afgezwakte dollar en optimisme over de economie.

Bij een veel lagere olieprijs zou het te duur worden om grote investeringen te doen om de productiecapaciteit uit te breiden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.