Home

Achtergrond 1 reactie

'Noodregeling DSB onvermijdelijk'

Het toewijzen van een noodregeling voor DSB Bank was onvermijdelijk.

De staat, De Nederlandsche Bank (DNB) en een consortium van vijf banken hebben dit weekeinde gezocht naar een oplossing, maar de risico's voor alle partijen bleken te groot.

Dat stelde het ministerie van Financiën maandag in een verklaring. Volgens het departement was er sprake van een constructief overleg en was de wil aanwezig eruit te komen. In het consortium waren de Rabobank, ABN Amro, ING, Fortis Bank Nederland en SNS vertegenwoordigd.

Minister Wouter Bos is vastbesloten om de gevolgen voor de klanten van DSB zo beperkt mogelijk te houden. Voor de spaartegoeden treedt naar verwachting snel het depositogarantiestelsel in werking, waarbij tegoeden tot 100.000 euro worden terugbetaald. Bos is maandagmiddag aanwezig bij de persconferentie in het gebouw van DNB.

Financiën benadrukt dat de problemen bij DSB niet zijn ontstaan door de financiële crisis, maar het gevolg zijn van "de bedrijfsvoering, onrust bij klanten, onduidelijke communicatie en de onzekerheid die daardoor is ontstaan''.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    piet

    Hoe zit het met de rente tegoeden over het spaargeld, wordt dit ook uitbetaald?????

Of registreer je om te kunnen reageren.