Home

Achtergrond

Nog achttien gewonden in ziekenhuizen Spanje

Achttien Nederlanders die maandag gewond raakten door een busongeval in het noordoosten van Spanje, liggen in ziekenhuizen in de steden Gerona en Figueres.

Geen van de gewonden verkeert in levensgevaar. Dat heeft een woordvoerder van het ziekenhuis Josep Trueta in Gerona laten weten. Hij zei dat zeven gewonden in dit ziekenhuis liggen. In het hospitaal van Figueres zijn elf gewonden opgenomen.

De zegsman stelde dat vijf van de zeven gewonden in Gerona maandag of dinsdag het ziekenhuis mogen verlaten. Twee gewonden moeten nog enkele dagen in het ziekenhuis Josep Trueta blijven liggen. ,,Het gaat om gewonden met kneuzingen en botbreuken'', aldus de zegsman.

Hij weet niet wanneer de elf gewonden in het ziekenhuis in Figueres worden ontslagen. Volgens de zegsman in Gerona zijn ook onder elf Nederlanders in Figueres geen zwaargewonden.

Door het busongeval kwam een tienermeisje om het leven. De dode en gewonden maakten deel uit van een groep van zestig scholieren uit de vierde klas die op weg waren naar Spanje voor een studiereis. De bus kantelde op de A7.

Lees ook: Nederlandse bus verongelukt in Spanje

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.