Home

Achtergrond 269 x bekeken

Nieuwe voerlijn kuiken en big

Aminozuren zijn belangrijke bouwstenen van eiwitten en spierweefsel.

Omdat dieren steeds beter moeten presteren, neemt ook de behoefte aan aminozuren toe. Een deel van de aminozuren maken ze zelf aan, een ander deel (essentiële aminozuren) niet en moeten ze via voer krijgen.

Omdat biggen en kuikens veranderen, verandert ook hun behoefte aan bouwstoffen en komt CAVV Zuid-Oost Salland met nieuwe voerlijnen. Samen met de Schothorst Feed Research en Denkavit heeft CAVV Zuid-Oost Salland vier voerlijnen ontwikkeld voor biggen. Omdat er steeds meer van dieren gevraagd wordt, neemt ook het risico op gezondheidsproblemen toe. Anderzijds kunnen gezondheidsproblemen steeds minder worden gecorrigeerd met antibiotica. In het nieuwe voer wordt daar rekening mee gehouden. Dat heeft licht verteerbare grondstoffen en een speciale verhouding amoninozuren. Dat zorgt voor goede vitaliteit en optimale groei, zegt directeur Hans Verheul.

Ook voor vleeskuikens is er een compleet nieuwe voerlijn waarbij de aminozuren maximaal inspelen op de behoefte van het vleeskuiken. De voerlijn is een compleet voer met daarnaast de mogelijkheid van een aanvullend voer en tarwebijmenging. Daarnaast wordt het assortiment uitgebreid. Naast Startkruimel Unifit heeft CAVV nu ook Groeikorrel Unifit.

Stand 659

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.