Home

Achtergrond 273 x bekeken

'Nieuwe financiering nodig voor platteland'

Er moet een nieuwe manier worden gevonden om de ontwikkeling van het platteland te financieren.

Dat zei Atty Bruins van het ministerie van LNV gisteren tijdens het symposium The Rural Idylle in Wageningen. “Mensen willen wel van een mooi landschap profiteren, maar er niet voor betalen”, aldus Bruins. "We moeten een discussie opgang brengen waaruit blijkt hoe iedereen zijn steentje bij draagt aan een mooi platteland."

Hoe dat platteland er dan uit moet gaan zien, weet Bruins niet. "Wat is het ideale platteland? Dat is voor iedereen anders. De een wil zo veel mogelijk groen, de ander veel mogelijkheden voor recreatie. Daarnaast hebben we de keuze om terug te gaan naar het originele platteland of een moderne ontwikkeling, waarbij het platteland toonbeeld wordt van innovatie met moderne architectuur en technologie in bijvoorbeeld windmolens. We moeten in kaart krijgen hoe het platteland er uit moet zien en hoe we dat gaan betalen."

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.