Home

Achtergrond

Nieuwe campagne voor orgaandonatie

Vandaag begint een nieuwe campagne voor orgaandonatie.

De bedoeling is dat Nederlanders massaal 'ja' gaan antwoorden op de vraag of ze een orgaan voor donatie willen afstaan. Minister Ab Klink (Volksgezondheid) geeft samen met directeur Paul Beerkens van de Nierstichting de aftrap van de campagne.

Het ministerie van VWS zet de campagne samen met een aantal gezondheidsorganisaties op poten. Het gaat erom dat Nederlanders hun keuze voor of tegen doneren laten vastleggen. Zeven miljoen mensen hebben dit nog niet gedaan. Al jaren is er een groot tekort aan donororganen. Volgens cijfers van de Nederlandse Transplantatie Stichting wachtten begin september bijna 1300 mensen op een orgaan. De meesten hebben dringend een nier nodig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.