Home

Achtergrond 153 x bekeken

Nieuwe beelden strandrellen Hoek van Holland

De politie toont dinsdag in het televisieprogramma Opsporing Verzocht nieuwe beelden van tien relschoppers die betrokken zouden zijn bij de rellen op het fataal verlopen strandfeest Sunset Grooves in Hoek van Holland.

Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt. Op dit moment is hun identiteit nog niet bekend bij de politie. De foto's hebben al wel op interne politiesites gestaan. De beelden worden ook gepubliceerd op de website van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond. Volgens een woordvoerder volgen binnenkort nog meer foto's in opsporingsprogramma's en op de politiewebsite.

De politie heeft tot nog toe 22 vermeende relschoppers aangehouden. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging. De 19-jarige Robby van der Leeden uit Rotterdam kwam bij de rellen door een politiekogel om het leven. Zes andere bezoekers raakten gewond. Ook vijf agenten gelden als verdachten.

De politie toonde eerder al beelden in Opsporing Verzocht tien foto's van verdachten. Na de publicatie van de foto's in het programma en op de website heeft de politie zeven van de tien getoonde verdachten aangehouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.