Home

Achtergrond

Nieuwbouw Plantion verloopt voorspoedig

De nieuwbouw van bloemenveiling Plantion aan het Schuttersveld in Ede verloopt voorspoedig.

Deze week werd het hoogtepunt van de bouw bereikt. Als de bouwwerkzaamheden voorspoedig blijven verlopen, hoopt men half februari het complex in gebruik te nemen.

Veertien jaar geleden kreeg het bestuur van Veiling Vleuten al het seintje van de gemeente Utrecht dat de veiling de uitbreiding van de Vinex locatie Leidsche Rijn in de weg zouden zitten. Er kwam contact met veiling Bemmel die met een vrijwel onrendabel stuk grond van 19 hectare zat en uit die gesprekken volgde uiteindelijk de fusie tussen beide veilingen.

Kort daarop werd voor de nieuw ontstane veiling Plantion een nieuwbouwplan op een nieuwe locatie in Ede op stapel gezet. Het sortiment dat op de veiling wordt verhandeld bestrijkt de gehele sector, aangevuld met importproducten om jaarrond het nodige voor de klokken te brengen.

Het uitgangspunt van Plantion is de winkelier optimaal van dienst te zijn en met name in de kwaliteitsmarkt omdat veel afnemers afkomstig zijn uit het Gooi, waar niet alleen hoge eisen aan de kwaliteit worden gesteld, maar men ook vaak trendsettend is. Op de tribunes in de nieuwe veilingzaal kunnen straks dagelijks ongeveer vierhonderd kopers plaats nemen en worden de producten aangeboden van ongeveer vierhonderd leden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.