Home

Achtergrond 1 reactie

Nieuw record bietenteelt in Rijnland

De bietenteelt in het Duitse Rijnland zet een nieuw record neer.

Voor de eerste keer zijn bij proefrooiingen in deze regio op een aantal locaties opbrengsten van meer dan 100 ton per hectare vastgesteld. Dat meldt bedrijfsadviesorganisatie Landwirtschaftliche Informationsdienst Zucker (LIZ) in Elsdorf.
Vooral bij telers in de gebieden van de fabrieken van Pfeifer & Langen in Jülich en Lage lijkt de groei van de bieten niet te stuiten, aldus de dienst. De gemiddelde suikeropbrengsten per hectare zijn zo’n 5 ton hoger dan het langjarig gemiddelde. LIZ raadt de telers aan in de plannen voor volgend jaar mee te nemen dat een suikeroverschot kan ontstaan. ”Het is nog niet zeker of het overschot van de lopende campagne kan worden afgezet.”

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hasenjaeger

    Komisch! Es wird ja im Vergangene Woche von einem Wipkip geschrieben, das Hasen die Rueben auffressen sollten. Das ist ja reine bloete Hollaendische Scheisse! Grosse Quatsch! Hasen fressen Vorwiegend dass gruenn von die Ruebenpflanzen, aber schon sehr wenig. Ist es wirklich so schlimm mit die tolleranz Hollaendischer aeckerbauern? Schade!

Of registreer je om te kunnen reageren.