Home

Achtergrond 2 reacties

Nieuw dieptepunt voor PvdA in de peiling

De PvdA heeft een nieuw dieptepunt bereikt in de wekelijkse politieke peiling van Maurice de Hond.

De sociaaldemocraten zouden 13 zetels overhouden in de Tweede Kamer als er nu verkiezingen worden gehouden. Momenteel bezet de PvdA 33 zetels en bij de peiling vorige week stond de partij op 14 zetels.

PvdA-stemmers haken af omdat ze vinden dat de partij te weinig presteert in de regering met CDA en ChristenUnie en omdat de sociaaldemocraten onvoldoende plannen zouden hebben voor de toekomst. Ook de rol van fractievoorzitter Mariëtte Hamer wordt door kiezers genoemd als een reden om geen PvdA te stemmen. Van de PvdA-stemmers vindt 60 procent dat Hamer moet opstappen. Onder hen bevinden zich veel trouwe kiezers. Tweede Kamerlid Diederik Samsom wordt vaker genoemd als favoriet voor de rol van fractievoorzitter dan Hamer.

Coalitiegenoot CDA moet deze week 1 zetel inleveren en komt uit op 26 zetels. Daarmee zijn de christendemocraten op papier net zo groot als D66, dat ook op 26 zetels staat. De partij van Alexander Pechtold bezet in de praktijk 3 Kamerzetels.

De PVV van Geert Wilders blijft de grootste partij in de peiling van De Hond, met 28 zetels.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer mieras

  in Zeeland stemd geen mens meer op de pvda daar hebben ze en hun maatjes van het cda er voor gezorgd dat er ontpolderd gaat worden, en daar maak je je niet echt populair mee waneer je zoiets regeld samen met je andere maatjes de zeeuwse millieumaffia de
  Z M F

 • no-profile-image

  Leen

  De doelgroep van deze site in de overige 11 provincie's zal zich ook wel beraden alvorens weer CDA of PvdA te stemmen. Helaas is het ambtenarenlegioen groter dan de primaire sector. Wat mij betreft gaan ze allemaal naar Mozambique.

Of registreer je om te kunnen reageren.