Home

Achtergrond

Nieuw centrum voor onderzoek ontbijtgranen

Het Zwitserse Nestlé en het Amerikaanse General Mills zetten een nieuw centrum op om het onderzoek naar ontbijtgranen te versnellen.

Met de investering is 50 miljoen Zwitserse franc (33 miljoen euro) gemoeid. Het nieuwe onderzoekscentrum wordt gebouwd in Zwitserland. In de zomer van volgend jaar moet het in gebruik worden genomen. Doel van het centrum is het verbeteren van de voedingswaarde van ontbijtgranen, bestuderen van gezondheidsaspecten en verduurzamen van de keten.

Nestlé en General Mills hebben hun krachten gebundeld in de joint venture Cereal Partners Worldwide. De joint venture geldt met een omzet van 1,8 miljard euro als de op een na grootste producent van ontbijtgranen ter wereld.

Of registreer je om te kunnen reageren.