Home

Achtergrond 218 x bekeken

Nederlandse trekkers nu wel welkom in Brussel

Nederlandse trekkers zonder kentekenplaat mogen maandag in konvooi naar Brussel rijden.

Dat meldt Sieta van Keimpema, voorzitter van de Dutch Dairymen Board (DDB). In tegenstelling tot de boerenactie in Brussel afgelopen juni geven de Belgische autoriteiten nu wel toestemming om onder politiebegeleiding met de trekker naar Brussel te rijden. Het is nog niet bekend hoeveel Nederlandse veehouders aan de oproep van de DDB gehoor geven.

Gisteren bouwden DDB-leden een kasteel van strobalen naast de A32 ter hoogte van Wolvega. "Het kasteel ziet er solide en duurzaam uit", aldus van Keimpema. "Hier zou de overheid qua zuivelbeleid een voorbeeld aan kunnen nemen." De DDB geeft aan na maandag door te gaan met acties.

Of registreer je om te kunnen reageren.