Home

Achtergrond 218 x bekeken

Nederlandse sierteelt op Taiwanese televisie

De Taiwanese televisiezender Setn heeft een uitgebreide reportage gemaakt over de vooraanstaande positie van de Nederlandse glastuinbouw en de teelt van bloemen en planten in het bijzonder.

Aan bod komen onder andere de warmte/koude opslag, het gebruik van WKK's, het geautomatiseerde "kopen op afstand" en geavanceerde koelcontainers die transport over zee en door de lucht vereenvoudigen. De zender bracht een bezoek aan bloemenveiling FloraHolland in Aalsmeer, waar vestigingsmanager Marcel Claessen vertelt over de groei van het veilingbedrijf sinds de start in 1912.

De zender was vooral onder de indruk van het logistieke concept van FloraHolland, met geautomatiseerd vervoer van veilingkarren en 6 distributiepunten in Nederland. Daarna trok verslaggeefster Li Tianyi onder meer naar Olij Rozen in De Kwakel, Wageningen Universiteit's "Unifarm" en Orchideeënkwekerij Stolk in Waddinxveen. Tenslotte is een bezoek gebracht aan Formosa International in Nieuwe Wetering. Hoofd van het bedrijf is de Taiwanees Ying Yu Wei. Wei kwam in 1988 vanwege Nederlands' technologische expertise naar het Westland en laat zich tegenwoordig "Piet" noemen. In China en Taiwan kweekt hij op 500 hectare orchideeën. Taiwan geldt zelfs als belangrijke veredelaar van orchideeënsoorten.

Of registreer je om te kunnen reageren.