Home

Achtergrond 1 reactie

Nederlandse consument koopt meer pluimveevlees

Nederlandse consumenten hebben dit jaar tot en met de eerste septemberweek meer pluimveevlees gekocht dan een jaar eerder.

Uit cijfers van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) blijkt dat de huishoudelijke aankopen in de eerste 36 weken 8 procent hoger lagen dan in dezelfde periode vorig jaar.

In totaal werd 73,7 miljoen kilo pluimveevlees gekocht door Nederlandse huishoudens. Ook de bestedingen namen toe, maar door lagere prijzen is deze stijging met 4,5 procent minder sterk dan de stijging van het volume. Over heel 2008 lagen zowel de bestedingen als het volume ook al hoger dan een jaar eerder.

Opvallend is dat vooral de consumptie van pootvlees sterk steeg, mogelijk door de economische recessie. Het verkochte volume pootvlees steeg met 10,1 procent en ook de overige delen waren relatief populair. De consumptie van hele kippen en borstvlees steeg minder sterk dan het gemiddelde, de hoeveelheid aangekocht borstvlees steeg met 6,2 procent. Het bedrag dat werd uitgegeven aan borstvlees steeg met 2,2 procent, terwijl 10,5 procent meer werd uitgegeven aan pootvlees.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Harm

    toch knap dat een sector kan renderen zonder subsidies en toeslagen. En dan ook nog een mooi produkt in de schappen leggen voor bijna niets. € 3,99 voor een hele kilo kipfile!!!!!!
    Hoe is het mogelijk, zonder steun, geen kippenboer die klaagt!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.