Home

Achtergrond

Nederlandse bus verongelukt in Spanje

Een touringcar met zo'n zestig Nederlandse scholieren en leraren van het Canisius College in Nijmegen is vanochtend gekanteld op de A7 in de Spaanse regio Catalonië.

Rond de twintig inzittenden raakten daarbij gewond. Het ongeluk deed zich voor in de bocht van Bascara, bij de afrit 5 van de A7 in de richting van L'Escala. Er waren geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken. Volgens het reisbureau dat de reis organiseerde, zou de buschauffeur geschrokken zijn van een overstekend dier.

Het ongeluk heeft het leven geëist van een meisje van 15 tot 17 jaar oud. Zeventien mensen liepen lichtere verwondingen op. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt. Het ministerie baseert zich op informatie die de Spaanse politie heeft verstrekt. Onder de gewonden is een begeleider van de leerlingen. De rest van de gewonden zijn leerlingen.

Medewerkers van het consulaat en de ambassade hebben de slachtoffers bezocht. Buitenlandse Zaken liet weten dat leerlingen die naar huis willen, zich geen zorgen hoeven te maken omdat hun paspoorten nog in de bus liggen. "De consul-generaal zal bemiddelen bij de autoriteiten. We gaan ervan uit dat dat wordt opgelost'', aldus een woordvoerder van het ministerie.

De gewonde leerlingen hebben onder meer botbreuken en verwondingen die door glasscherven zijn veroorzaakt. Het is de bedoeling dat de niet-gewonde leerlingen maandag weer terugkeren naar Nederland. De terugreis kan echter worden bemoeilijkt doordat alle paspoorten en paspoortnummers zich in de bus bevinden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.