Home

Achtergrond

Nederland exporteert voor 1,3 miljard euro snoep

Nederland heeft in 2008 voor 1,3 miljard euro aan snoep uitgevoerd.

Het gaat om 400 miljoen kilo zoetigheid. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat de exportwaarde van snoep bijna twee keer zo groot is als de importwaarde (0,8 miljard euro).

Nederland exporteert het snoep vooral naar EU-landen (80 procent). Daarvan bestaat bijna tweederde uit chocolade. Vooral Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn grote afnemers van chocola, maar ook Frankrijk en België nemen aanzienlijke hoeveelheden af.

De afgelopen tien jaar was Nederland de grootste fabrikant van drop in de EU. Met een productiewaarde van 90 miljoen euro neemt Nederland ongeveer eenderde van de EU-productie van drop en zoethoutextract voor zijn rekening. Duitsland en Spanje zijn respectievelijk Europa’s tweede en derde fabrikant.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.