Home

Achtergrond

Natuurbeheerders bezorgd over groenfinanciering

De samenwerkende verenigingen voor agrarisch natuurbeheer vrezen dat boeren in de problemen komen bij de overgang van de bestaande regeling voor agrarisch natuurbeheer naar het nieuwe subsidiestelsel Natuur- en landschapsbeheer.

In een brief aan de ministers van landbouw, VROM en financiën schrijven de samenwerkende organisaties voor agrarisch natuurbeheer dat de bestaande voordelen bij leningen niet automatisch blijven bestaan onder de nieuwe regeling. Probleem is dat de voordelige groenfinanciering bij de banken is gestoeld op de bestaande regeling, die op 31 december tot een eind komt.

Een woordvoerder van Veelzijdig Boerenland, waarin de organisaties samenwerken, zegt dat het tijd wordt dat Dienst Regelingen en de ministeries nu werken aan de aanpassing van de regels.

Of registreer je om te kunnen reageren.