Home

Achtergrond 3 reacties

Najaar brengt veel kleur

Het is weliswaar najaar, maar dat neemt niet weg dat er nog vele gewassen kunnen worden getoond die voor volop kleur zorgen.

Boltha en van Lierop plaatste een vaas Allium 'Summer Drummer' op het podium, daarmee tonend dat Allium ook nog in het najaar erg attractief kan zijn. Cees Breed haalt ook deze week weer alles uit de kast en showt onder andere een collectie najaarsbloeiende Crocus, waaronder Crocus speciosus '' Aitchionii' en C. speciosus 'Cassiope'. Deze Crocussoorten bloeien historanthus, hetgeen wil zeggen dat eerst de volle bloei tot ontwikkeling komt en pas daarna het blad zich laat zien.

Ook Th. J. de Groot kwam met enkele crocussoorten naar de keuringszaal, waaronder de blauwe Crocus speciosus en de witte Crocus pulchellus alba. In de stand van Breed ook dit keer weer prachtige planten van Oxalis, waaronder de witte Oxalis anamola en de licht purperen Oxalis polyphylla. Verder showt hij de geel oranje Tropaealum tuberosum, een pot met prachtig ontwikkelde Scilla lingulata alsmede een uitgebreide collectie Nerine en de Schizostylis 'Jennifer' met prachtig zacht rode bloemen.

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  leo

  De allium summerdrummer komt bij Boltha en van Lierop vandaan en niet bij kwekerij Coen zoals jullie melden graag even coriceren.

 • no-profile-image

  jurgen

  Ja dat klopt, de bankrekening kleurt steeds roder.......

 • no-profile-image

  Arie

  Inmiddels is de naam van de inzender gecorrigeerd. Dat neemt niet weg dat het een storende fout betrof, waarvoor excuses.

Of registreer je om te kunnen reageren.