Home

Achtergrond

NVV leveringsvoorwaarden beschikbaar

De leverings- en betalingsvoorwaarden van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) zijn klaar voor gebruik.

De voorwaarden zijn vorige week bij de rechtbank gedeponeerd. De leveringsvoorwaarden voor leden van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) laten nog tot later deze week op zich wachten.

De vakbonden stelden samen leverings-en betalingsvoorwaarden op om de aansprakelijkheidspositie van de primaire producent te regelen. De voorwaarden zijn van toepassing op alle producten die het erf verlaten, zoals varkens, eieren of mest. "Varkenshouders dekken zich hiermee in voor de mate waarin afnemers hen aansprakelijk kunnen stellen bij een geschil of calamiteit", legt NVV-voorzitter Wyno Zwanenburg uit. "Met de voorwaarden leg je vast dat je niet voor meer dan het verzekerde bedrag in je aansprakelijkheidsverzekering aansprakelijk gehouden kunt worden."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.