Home

Achtergrond

NAVO-chef zou vertrek Nederland betreuren

Secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen van de NAVO zou het betreuren als Nederland na 2010 geen nieuwe missie in Afghanistan meer zou willen.

Rasmussen wees er vandaag tijdens een persconferentie op dat er juist nu extra inspanningen nodig zijn om leger en politie in Afghanistan te trainen, zodat het land op den duur zelf een grotere bijdrage aan zijn veiligheid kan leveren.

De NAVO-chef sprak zijn waardering uit voor de rol die Nederland de afgelopen jaren in Uruzgan heeft gespeeld. Hij zei niet in een interne politieke discussie te willen treden, maar hoopt dat Nederland tot een voortgezette militaire inspanning in Afghanistan bereid blijft.

Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken zorgde afgelopen dagen voor politieke spanning in Den Haag door te zinspelen op een nieuwe Nederlandse missie. Een meerderheid van de Tweede Kamer - waaronder de coalitiepartijen PvdA en ChristenUnie - voelt daar niets voor, bleek dinsdag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.