Home

Achtergrond

NASA bombardeert maan op zoek naar water

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft vandaag een spectaculaire actie uitgevoerd.

Met enorme snelheid werden een draagraket en een sonde op het oppervlak van de maan afgeschoten. In de stofwolken hopen wetenschappers sporen van water en ijs te vinden, van levensbelang voor een eventuele kolonisatie van de maan.

De missie begon in juni, toen de NASA twee maansatellieten lanceerde. Een van de twee, de LRO, brengt momenteel het oppervlak van de maan nauwkeurig in kaart. De tweede satelliet, de Lcross, is betrokken bij het experiment van vandaag.

De inslagen vonden plaats rond 13.30 uur Nederlandse tijd. Als eerste stap werd de verder nutteloos geworden draagraket die de LRO en de Lcross naar de maan heeft gebracht, afgeschoten op een krater bij de zuidpool van de maan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.