Home

Achtergrond

Mogelijk 3 miljard euro minder voor gemeenten

Gemeenten moeten er in het meest vergaande scenario rekening mee houden dat het Rijk vanaf 2011 3 miljard euro bezuinigt op de lokale overheden.

Dat zei staatssecretaris Ank Bijleveld (Binnenlandse Zaken) vandaag in reactie op vragen van Tweede Kamerlid Boris van der Ham van D66.

Van der Ham vroeg opheldering aan de bewindsvrouw, omdat een directeur van haar departement heeft gewaarschuwd dat gemeenten mogelijk 3 miljard minder krijgen, als het kabinet 35 miljard euro gaat bezuinigen. Bijleveld zei de lokale overheden zo snel mogelijk helderheid te willen geven, zodat politieke partijen hun ambities kunnen aanpassen voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 en de campagne die ze gaan voeren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.