Home

Achtergrond

Minister Van der Hoeven plant narcissen voor Alzheimer

Minister Van der Hoeven van Economische Zaken plantte vorige week zaterdag samen met haar man, die Alzheimerpatiënt is, narcissenbollen op het Floriadeterrein in Venlo.

Als dank voor haar medewerking ontving de minister Van der Hoeven uit handen van Arno Kroon namens de narcissenkwekers een bijzonder narcissenpakket voor de eigen tuin.

Ze werd daarbij geholpen door Jan van Aartrijk (directeur KAVB) en Marco Blom (directeur Onderzoek en Beleid Alzheimer Nederland). Dit najaar verkopen tuincentra speciale "Alzheimer"-narcissen. Een deel van de opbrengst van deze actie gaat naar Alzheimer Nederland voor meer en beter wetenschappelijk onderzoek.

In narcissenbollen zit de stof galantamine die een heilzame werking kan hebben op Alzheimerpatiënten. Voor medicijnproductie worden inmiddels honderden hectaren narcissen geteeld. Er lijden in Nederland op dit moment meer dan 230.000 mensen aan dementie. Door de vergrijzing van de bevolking en de stijgende levensverwachting zal dit aantal flink stijgen.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.