Home

Achtergrond 14 reacties

Minister Ter Horst bezoekt Wakker Dier

De actiegroep Wakker Dier in Amsterdam krijgt vanmiddag bezoek van minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties).

Tijdens haar werkbezoek zal zij meer te horen krijgen over het verantwoord actie voeren dat Wakker Dier nastreeft.

Met het bezoek wil de minister het onderscheid onderstrepen dat zij maakt tussen dierenrechtenorganisaties als Wakker Dier die met legale middelen pleiten voor verdergaande dierenrechte, en extremisten die de wet overtreden door gebruik te maken van onacceptabele methodes als intimideren, bedreigen, vernielen of brandstichten.

Dierenbeschermers worden vaak over één kam geschoren met dierenrechtenextremisten die illegaal opereren. Wakker Dier voert wel scherpe en ludieke maar nooit illegale acties, aldus het ministerie.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jaap

  Het staat als een paal boven water dat wakker dier niet de legale aktiegroep is die hier wordt voorgesteld.
  Het brein achter deze organisatie is namelijk Sjoerd Van der Wouw, jawel het vriendje van Volkert van der Graaf, je weet wel....
  Deze laatste leek ook legaal bezig totdat....
  Het wordt tijd dat iedereen het boek "Eco nostra, het netwerk achter Volkert van der Graaf " eens leest, van Peter Siebelt.
  Je zult dan heel anders tegen de dierenrechtenbeweging aankijken.
  Mij rezen de haren in ieder geval ten berge.
  Veel leesplezier.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  De meest recente opvatting van Wakker Dier is dat de consument (mede) verantwoordelijk is voor het dierwelzijn door zijn aankoopgedrag. Ik vind dit een heel belangrijke stap in de goede richting. Als WD deze opvatting consequent vasthoudt, en de consument bewust maakt van het feit dat het noodzakelijk is dat dierhouders een fatsoenlijke prijs voor hun product dienen krijgen om dierwelzijn veilig te stellen en verder te kunnen verbeteren, is er een slag gewonnen. De supers zullen dan moeten buigen en de margeverdeling aanpassen om klandizie te behouden. Als Ter Horst deze lijn van WD oppakt en verder politiek verder uitdraagt is er naar mijn mening niks mis mee. Goed voor producent en consument, en minder goed voor woekerwinst van de supers op boerenproducten.

 • no-profile-image

  gewone

  boeren die gewoon omgaan met hun dieren, hoeven niet bang te zijn van Wakker Dier, maar juist daarom zijn er zoveel bang.

 • no-profile-image

  stan de boer

  Boeren schofferen? Wantoestanden aankaarten die te maken hebben met de aantasting van het dierenwelzijn zult u bedoelen. Als een boer zich daarmee geschoffeerd voelt dan moet hij bij zichzelf te rade gaan. Een goede boer zal zich niet geschoffeerd voelen omdat kritiek van Wakker Dier niet op hem/haar van toepassing zal zijn.

 • no-profile-image

  Demo

  ja,ja, boeren schofferen dat is legaal.

 • no-profile-image

  Demo

  Gewone mens?? juist boeren die heel goed omgaan met hun dieren voelen de hete adem in hun nek van W.D. Want het is wakker dier maar om een ding te doen ,aan dieren mag niet verdient worden ,dieren mogen niet geconsumeerd worden ,W.D. zijn gewoon een clubje veganisten die andere hun wil willen opleggen.

 • no-profile-image

  boris r

  Tuurlijk helpt het als Wakker Dier en Ter Horst laten zien dat legale organisaties niet achter illegale acties staan. Goede zaak dus van Wakker Dier en Ter Horst.

 • no-profile-image

  Boer

  Ik vindt het niet erg om kritiek te krijgen. Voorwaarde is dat het wel moet komen van iemand met verstand van zaken. En verstand van zaken is niet het sterke punt van wakker dier. Dat is ook niet nodig. Zolang ze de donateuren maar de indruk kunnen geven dat ze hard aan de weg timmeren komen de centen binnen. Wakker dier is keiharde business. Ze prooien op mensen die denken met hun zuurverdiende geld iets goeds te doen. En het is nog legaal ook. In Amerika zouden ze voor hun leugens in de rechtzaal terecht moeten staan en in nederland komen ze overal mee weg.Wakker dier is kort omschreven een vegetariersclub die liegt voor geld.

 • no-profile-image

  Henri Hustinx

  Wat is er nu eigenlijk aan de hand? Wakker Dier stelt dat de lage verkoopprijzen dieren uit de veehouderij/mesterij of bio-industrie zo u wilt invloed hebben op dierenwelzijn. Is dat dan onjuist? Zijn de boeren dan zelf tevreden over hoe het nu gaat? Uitgemolken te worden door vleesreuzen, zuivelreuzen en supermarkt inkooporganisaties is ook niet normaal. En volgens mij ook niet goed voor het boerenwelzijn om in deze termen te blijven. Mensen moeten bewust worden dat eten niet meer kan voor een koopje. We moeten naar een model toe dat recht doet aan boeren wereldwijd, dier, milieu, landschap, smaak, en (lokale) economie. en dat kost wat maar levert ook meer op. Stop liberalisering van de voedselmarkt! Let maar op, over niet al te lange tijd een kentering in het denken en besteden van onze €uro's. Biologisch boeren heeft zeker toekomst en kan allleen door dit te promoten. Ongeacht welke organisatie dit onder de aandacht brengt! Goede stunt van Wakker Dier, consumenten, producenten en tussenhandel moeten wakker worden.

 • no-profile-image

  Jac

  Het type Stan de Boer uit Nijmegen is weer zo iemand die denkt iets te weten en zonder kennis van zaken achter de leugens van deze terreurorganisatie aanloopt.......
  Het zijn geen wantoestanden waarover wakker dier bericht. Ook het voor de supermarkten gaan liggen tegen batterijeieren is blijkbaar legaal maar zo intimiderend dat de supermarkten gezwicht zijn voor de terreur. Dus hoezo op bezoek gaan bij nette club??
  Om het in vakbondstaal uit te drukken: tis tuig van de richel!

 • no-profile-image

  corné

  Goede zaak.

 • no-profile-image

  dirk

  Inderdaad boer,het zijn de nieuwe graaiers in opmars!!Ze hebben alle linkse media aan hun zijde dus publiciteit gegarandeerd,want dat is hun levensader!Ik zie alleen maar leugens om boeren te nekken!

 • no-profile-image

  marco

  Je hebt de bovengrondse (wakkerdier,milieudefensie, stichting naruur en milieu ,groenlinks enz.) Deze hebben zeker wel contacten met de ondergrondsen die slachthuizen en veewagens in de brand steken.De groene maffia heeft vele takken.Opvallend is dat weinig media politiek en justitie er diep in duiken.Kennelijk is het toegestaan dat men boeren en aanverwanten in het oneidige kan demoniseren.

 • no-profile-image

  Boer

  "Wakker dier pleit voor biologische koopjes"! De biologische sector is goed en wel van de grond en wakker dier begint de poten er al onder vandaan te zagen. Als er nu al gestunt moet worden met bio dan is er binnenkort net als in de normale landbouw geen droog brood te verdienen. Dat is wat er mis is Henri. Iedere uitspraak die wakker dier doet moet geld in het laatje brengen. Hun eigen laatje wel te verstaan.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.