Home

Achtergrond

Minder koolzaad in Oekraine

Akkerbouwers in Oekraine zaaien deze herfst minder koolzaad door de droogte.

Volgens de boerenbond UAC in Oekraine willen veel akkerbouwers de koolzaadteelt juist uitbreiden, vanwege de lage graanprijzen. De UAC schat dat het koolzaadareaal volgend jaar uitkomt op 800.000 hectare. Dit jaar is 1 miljoen hectare geoogst. Volgens de UAC was er animo om het areaal uit te breiden naar 1,2 miljoen hectare. De droogte speelt de telers parten, vooral in het Westen.

In andere delen van het land zijn de omstandigheden beter, maar hier ontwikkelt het pas gezaaide gewas zich slecht. UAC schrijft de matige opkomst toe aan droogte en aan slecht zaaizaad. Akkerbouwers hebben vaak goedkoop zaaizaad gekocht om kosten te besparen.

Of registreer je om te kunnen reageren.