Home

Achtergrond

Minder huisuitzettingen door huurachterstand

Het aantal huisuitzettingen door huurachterstand is vorig jaar gedaald met 12 procent in vergelijking met 2007.

Vorig jaar werden bijna 5900 huurders van corporatiewoningen hun huis uitgezet. Dat meldde woensdag Aedes, de overkoepelende organisatie van woningcorporaties.

De daling van het aantal ontruimingen komt vooral door het strengere incassobeleid bij huurachterstand. Door in een vroeg stadium betalingsproblemen te signaleren, kunnen vaak problemen worden voorkomen met een betalingsregeling.

Corporaties werken nauw samen met (schuld)hulpverleners om samen met bewoners passende oplossingen te zoeken. Op die manier hoeven de huurachterstanden niet onnodig hoog op te lopen. Bovendien komt het steeds meer voor dat na een ontruimingsbevel van de rechter er alsnog een betalingsregeling komt tussen huurder en corporatie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.