Home

Achtergrond

Miljoenen voor metamorfose Delfland

Slim grondgebruik moet 120 hectare ruimte voor nieuwe woningen, natuur en recreatie opleveren in de gemeenten Westland, Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp.

Minister Gerda Verburg (LNV) maakte vandaag bekend dat het gebied tussen 2010 en 2014 een metamorfose ondergaat. Daarvoor worden onder meer verspreid liggende kassen verplaatst naar speciaal aangewezen locaties voor duurzame kassen. De vrijkomende ruimte wordt benut voor natuur en recreatie en om tweeduizend duurzame woningen te bouwen.

Verburg voorziet ook groene verbindingsroutes, via welke mensen op de fiets, te voet of skatend van de kust naar Midden-Delfland en ook het Groene Hart kunnen. De minister heeft bijna 35 miljoen euro voor de plannen uitgetrokken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.