Home

Achtergrond

Melkprijs op Noord-Ierse veiling 4 cent omhoog

De melkprijs op de maandelijkse veiling van de United Dairy Farmers (UDF) of Ulster is deze week met vier cent per kilo omhoog gegaan naar 31 cent.

Hiermee is er een groot prijsverschil met vorig jaar. Toen werd slechts 20 cent per kilo melk betaald. Bij de veiling van vorige maand werd een prijs betaald van 27 cent per kilo. Opvallend is dat de laatste maanden geen contracten meer worden afgesloten voor levering van melk voor over drie maanden. Alle transacties betreffen de levering van melk per 1 november.

Dit geeft aan dat er nog redelijk veel onzekerheid heerst in de markt en dat partijen zich niet voor langere tijd durven of willen vastleggen. UDF is een coöperatie met 2.200 leden-melkveehouders. Maandelijks verkoopt de coöperatie tussen de 30 en 35 miljoen kilo melk.

UDF noemt zichzelf een van de leidende zuivelcoöperaties in het Verenigd Koninkrijk. Het grootste deel van de melk wordt verkocht naar Groot-Brittannië. Dat importeert de laatste jaren vrij grote hoeveelheden melk. De laatste tijd gaat volgens diverse bronnen ook weer meer Nederlandse melk naar verwerkers in Groot-Brittannië.

Of registreer je om te kunnen reageren.