Home

Achtergrond 7 reacties

Melkaanvoer FrieslandCampina zakt verder in

De melkaanvoer bij FrieslandCampina is de laatste weken flink gezakt, zo blijkt uit gegevens van het bedrijf.

Tegen half oktober was de aanvoer gedaald naar 151 miljoen kilo. Dat is enkele miljoenen kilo's onder het niveau van de vorige twee jaren. Toen kwam de dip in de melkaanvoer eerder en ging de productie ook eerder omhoog. Nu blijft de aanvoer vooralsnog dalen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Bertha 2

  U heeft gelijk schaap met zeven poten. Wel plaatst ik zo mijn vraagtekens bij het "niet" verkopen van koeien. Ze waren toen nog een paar daalders waard en melken was verliesgevend in die maanden... Nu leveren koeien maar weinig op terwijl melken weer een klein beetje interesanter wordt voor de Top 25% beste bedrijven...

 • no-profile-image

  aat

  Nee, idd schaap met 7 poten, je kunt de productie niet even zomaar stop zetten. Wat we wel met z'n allen hadden kunnen doen is het niet bouwen van 2x zo grote stallen.. iedereen die zo gigantisch geinvesteerd heeft en daar de afgelopen zomer de wrange vruchten van heeft geplukt, moet zich toch eens achter de oren krabben. Wij zijn dankbaar dat we de afgelopen tijd de bank konden betalen en te eten hadden....

 • no-profile-image

  Best Aad te H, wat fijn om hier te kunnen lezen dat er collega's zijn zoals U, die blijkbaar in de toekomst kunnen kijken. We zouden willen dat we dat allemaal konden. Wat een geweldige gave heb jij Aad.

 • no-profile-image

  Boerin

  Volgens mij worden de zaken: door geplaatst nu omgedraaid, de stallenbouwers hadden de illusie dat ze in de toekomst konden kijken.
  Aat H heeft aangegeven, dat hij die gave niet had.

 • no-profile-image

  schaap

  Beste Bertha2, je kunt de koeien niet halverwege de lactatie uitzetten dus daarom werd e nog stevig doorgemolken deze zomer.
  Bovendien lopen de koeien dit jaar langer buiten door het mooiere weer en dan daalt de productie natuurlijk wel.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Boerin, er is niet een stallenbouwer die in de toekomst kan en kon kijken. Bovendien zijn er geen stallen in Nederland gebouwd zonder goedkeuring van de ondernemer. Wijs als ondernemer eens niet met je vinger naar een ander, maar kijk naar jezelf.

 • no-profile-image

  Bertha 2

  Tsja, dit geeft maar weer eens aan hoeveel en hoevaak boeren nadenken bij hun dagelijkse werk. Zomers stevig melken voor 20 cent en niet op de rem trappen. Nu gaan we weer richting een kostprijs-dekkende melkprijs en er wordt er op de rem getrapt. Snap jij het nog??

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.