Home

Achtergrond 194 x bekeken

'Meld gulzige egels in McFlurry-bekers'

Zoogdiervereniging Nederland doet een opmerkelijke oproep: de organisatie wil graag foto's of meldingen ontvangen van egels die vastzitten in McFlurry-bekertjes, de zogeheten ijsbekers van hamburgerketen McDonalds.

Dit maakte woordvoerder van de vereniging, Eric van Kaathoven, bekend. De foto's en meldingen moeten volgens Van Kaathoven dateren van na de zomer van 2008. McDonalds maakte namelijk destijds de openingen van McFlurry-bekertjes op verzoek van de Dierenbescherming al twintig millimeter kleiner, zodat egels er niet meer met hun kop in konden.

Egels zijn dol op zuivel. Nu blijkt, naar aanleiding van twee meldingen dit jaar aan de Zoogdiervereniging, dat jonge egels toch nog vast kunnen komen te zitten in de ijsbekertjes. De Zoogdiervereniging wil onderzoeken of het vaker voorkomt, zodat zij eventueel met McDonalds kan overleggen of de bekers weer aangepast kunnen worden. ,,Maar uiteraard moeten mensen ook gewoon hun afval in de vuilnisbak gooien'', aldus Van Kaathoven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.