Home

Achtergrond 221 x bekeken

Meer duurzame mosselvisserij in 2010

Het aantal duurzame installaties waarmee mosselen worden gevangen, gaat in 2010 omhoog.

Landbouwminister Gerda Verburg maakte donderdag bekend dat er in de Waddenzee en Oosterschelde ruim 700 hectare bij komt waar de zogenaamde mosselzaadinvanginstallaties (MZI's) in gebruik worden genomen.

In 2009 is op ruim 200 hectare op een duurzame manier mosselzaad gevangen. In 2010 komen er negen vangstlocaties in de Waddenzee, vier in de Oosterschelde en een in de Zeeuwse Voordelta. Uiteindelijk moeten MZI's de tradtionele mosselvisserij vervangen, die voor nogal wat beroering van de bodem zorgt.

Mosselvissers kunnen dit najaar overigens een maand eerder dan anders aan de slag op de Waddenzee. Ze mogen het mosselzaad daar binnenhalen dat anders tijdens najaarsstormen verdwijnt of door zeesterren wordt opgegeten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.