Home

Achtergrond

Maximale diepgang schepen op Schelde verruimd

Vanaf november mogen schepen met een diepgang tot maximaal 14 meter via de Schelde naar de Antwerpse haven varen.

Tot nu toe was de maximale diepte bij afvaart 13,5 meter. Dat heeft de Permanente Commissie van Toezicht op de Scheldevaart vandaag. In de commissie zitten zowel Nederlanders als Belgen.

Sinds april was de Schelde al tijdelijk als proef toegankelijk voor schepen met een diepgang van maximaal 14 meter. Omdat dit niet heeft geleid tot vermindering van de veiligheid op de Schelde wordt de verruiming nu definitief. Ook de tijden dat de schepen er kunnen varen, worden verruimd.

De maatregel neemt de noodzaak van verdieping van de Westerschelde niet weg. Door de verruiming van de regels kunnen weliswaar grote schepen de haven van Antwerpen bereiken, maar een verdieping blijft nodig om ervoor te zorgen dat de schepen dat ook kunnen als ze volgeladen zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.