Home

Achtergrond

Marijnissen houdt terugkeer voor mogelijk

Jan Marijnissen, die vorig jaar om gezondheidsredenen stopte als fractievoorzitter, sluit niet uit dat hij ooit weer politiek leider van zijn partij wordt.

In een interview met het weekblad Binnenlands Bestuur verwijst hij deze week naar oud-D66-leider Hans van Mierlo. "Hij is na jaren ook nog eens een keer teruggekomen, en zeer succesvol. Op het moment dat er een beroep op mij wordt gedaan, dan ben ik er natuurlijk'', zegt Marijnissen, die vorig jaar als fractievoorzitter werd opgevolgd door Agnes Kant.

Marijnissen is nog wel landelijk partijvoorzitter van de SP en Tweede Kamerlid. Hij sluit ook niet helemaal uit dat hij zich bij de volgende verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2011 kandidaat stelt, al acht hij de kans daarop 'buitengewoon klein'.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.