Home

Achtergrond 220 x bekeken

Management Nizo neemt zelf instituut over

Het vijfkoppige management van Nizo Food Research in Ede neemt zelf het onderzoeksinstituut over. Dit heeft het management bekendgemaakt.

Verkopende partij is de Stichting Nizo Food Research. Deze stichting is formeel gezien geheel onafhankelijk, maar wordt aangestuurd door de grote Nederlandse zuivelbedrijven. Een overnamesom wordt niet bekend gemaakt, maar het moet gaan om een miljoenenbedrag.

Nizo Food Research draaide vorig jaar een omzet van 24 miljoen euro en een winst van 1,2 miljoen euro (na belastingen). Het had een eigen vermogen van 7,4 miljoen euro. Naast het hoofdkantoor in Ede heeft het enkele buitenlandse kantoren. Vroeger was het Nizo geheel van en geheel voor de zuivel, de laatste jaren werkt het voedingsindustriebreed.

Of registreer je om te kunnen reageren.