Home

Achtergrond

'Maak het schoolplein rookvrij'

Een kwart van de middelbare scholen verbiedt roken op het schoolplein.

Dat is veel te weinig, menen antirookorganisatie Stivoro en het Astma Fonds. De instellingen vinden dat alle scholen hun pleinen geheel rookvrij moeten maken, zo lieten zij vandaag weten.

"Wie rookt, begint daar meestal mee op het schoolplein'', zeggen de organisaties. Daarom zou het goed zijn om de sigaret uit dit gebied te weren. Vanaf dinsdag delen de antirookclubs een speciaal keurmerk uit aan scholen met een rookvrij schoolplein.

Bijna de helft van de middelbare scholen heeft het schoolplein grotendeels gevrijwaard van de sigaret; hier mag slechts op een beperkt deel van het plein worden gerookt. Op een kwart van de scholen geldt een algeheel rookverbod. De overige scholen leggen geen beperking op aan leerlingen die op het schoolplein een sigaret willen opsteken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.