Home

Achtergrond 400 x bekeken

Limburgers omgekomen bij vliegtuigcrash

Twee Limburgers zijn vanochtend om het leven gekomen, nadat het vliegtuigje waarin ze zaten in een weiland bij Weert neerstortte.

Dat heeft de politie bekendgemaakt. De slachtoffers zijn een 60-jarige man uit Nunhem en een 57-jarige man uit Roggel. Het ongeval gebeurde kort voor half negen in open, landelijk gebied. Na de crash vloog het toestel in brand. Onduidelijk is nog hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Uit het toestel is 1000 liter kerosine gelopen die in de bodem is terechtgekomen.

Het gaat om een zakenvliegtuigje van het type Pilatus PC 12 van Zwitserse makelij, dat rond tien minuten voor half negen was opgestegen vanaf vliegveld De Kempen in Budel. Vrij snel na het opstijgen verdween het toestel van de radar. Het is volgens de brandweer op de grond uit elkaar gespat en in brand gevlogen.

Naar verwachting worden de stoffelijke resten vrijdag in de loop van de dag geborgen. Het bergen van de wrakstukken van het vliegtuigje zal waarschijnlijk pas zaterdag gebeuren, afhankelijk van het verloop van het onderzoek. Zodra het toestel is geborgen, kan met het afgraven van de met kerosine verontreinigde grond worden begonnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.