Home

Achtergrond 179 x bekeken

'Liever geld in tweede huis dan op de bank'

Mensenmassa's struinen langs stands met gelikte folders van dure huizen. Projectontwikkelaars proberen met veel enthousiasme klanten binnen te lokken. Er is dit weekend op de Second Home beurs in Utrecht veel animo om meer te weten te komen over de aankoop van een tweede huis.

Beleggen in een huis wordt gezien als een goed alternatief voor sparen. Marianne Bukkems, projectmanager van de beurs, noemt de voordelen. "Met een tweede woning als beleggingsobject kan rendement worden behaald in de vorm van een waardestijging, maar ook door huuropbrengsten.'' Op de 27ste editie van de beurs worden seminairs georganiseerd, waar wordt besproken hoe de opbrengsten van de belegging nog verder kunnen worden vergroot.

Ondanks de aantrekkingskracht van een tweede huis, heeft de recessie ook deze markt geraakt. Herman Oving is directeur van Muller Homes, een investeringsbedrijf in mobiele bungalowprojecten in Gelderland. De woningen bevinden zich in de laagste prijscategorie, maar van een zeer hoge koopbereidheid blijkt vooralsnog geen sprake. "Mensen denken langer na voordat ze tot aankoop overgaan'', aldus Oving.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.