Home

Achtergrond

Leliefeest in keuringszaal

De keuringszaal van de KAVB in Lisse is deze week omgetoverd tot een groots leliefeest.

Alsof het een gerenommeerde lelieshow betreft hebben vele inzenders elk vele tientallen leliecultivars ingezonden waarvoor ook de handelsruimte van CNB werd ingezet om al die bloemenpracht te bergen. Onder die inzendingen uiteraard de nodige opvallende cultivars, waaronder de splinternieuwe Lilium 'Pink Magic' van Marklily. Deze paarse lelie is ontstaan uit een kruising tussen een Oriental x Oriental x Trompetlelie en komt deze week in de verkoop. De bloei manifesteert zich nog niet, maar de knopstand is geweldig en veelbelovend.

Uit de veelheid aan inzendingen noemen we verder van Marklily de licht purperen Lilium 'Indian Summerset', de witte L. 'Adoration', de roze L. 'Pink Palace' en de rode L. 'Maverick'. Vletter en den Haan maakt goede sier met schitterende cultivars waaronder de oranje L. 'Eremo', de sterke gele L. 'Nashville', de witte L. 'Santander' en de oranje L. 'Burlesca'. Liliande BV is van de partij met de gele L. 'Yelloween', de witte L. 'Mother’s Choice' en onder andere goede kwaliteit van de longiflorum Lilium 'White Heaven'. Mak Breeding zet de oranje L. 'Prinses Amalia' in de etalage, alsmede de rode L. 'Black Out' en een aantal stevige potlelies, waaronder de gele L. 'Tiny Bee' en de oranje L. 'Tiny Skyline'. World Breeding showt onder meer de grote Lilium 'Bell Song', de zacht oranje L. 'Sartarello' en de schitterend witte L. 'White Proud'. De Jong Lelies toont de witte L. 'Polar' en de gele L. 'Yellow Diamond' en Royal van Zanten tenslotte onder andere de witte L. 'Zanlorsis' en de forse L. 'Zantotriumh'. Lelies te kust en te keur dus en nog de gehele week te bewonderen.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.