Home

Achtergrond 199 x bekeken

Leerplichtcontrole bij begin carnavalsseizoen

Limburgse leerplichtambtenaren voeren op woensdag 11 november tijdens de traditionele opening van het carnavalsseizoen extra controles uit.

Scholieren kunnen controleurs tegenkomen op het Vrijthof in Maastricht waar de Limburgers de elfde van de elfde vieren, maar ook op stations in de provincie. De gemeente Maastricht heeft dat vandaag aangekondigd naar aanleiding van 'excessief hoog' verzuim op 11 november vorig jaar.

De leerplichtcontrole komt bovenop een reeks maatregelen die de gemeente vorig jaar al aankondigde nadat het carnavalsfeest uit de hand was gelopen door alcoholmisbruik, wildplassen, agressie en zwerfvuil. Het Vrijthof wordt deze keer afgezet met hekken en bezoekers worden gefouilleerd op meegenomen drank, blik, glas, drugs en wapens. Er komen extra toiletten en de Limburgse Waterleiding Maatschappij geeft water weg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.