Home

Achtergrond

Ledenraad PvdA stemt in met verhoging AOW-leeftijd

De politieke ledenraad van de PvdA heeft maandagavond zich achter het kabinetsplan geschaard voor verhoging van AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar.

Dat bleek nadat een motie die de verhoging van de pensioenleeftijd had moeten tegenhouden, werd afgewezen. Dat gebeurde door een ruime meerderheid van de ledenraad die voor beraad over de AOW bijeengekomen was in de Utrechtse Jaarbeurs.

Gedurende de avond werd door veel leden de vrees geuit of in het kabinetsplan wel het PvdA-motto ,,sterkste schouders dragen de zwaarste lasten'' gegarandeerd zou zijn. Zo verzette voorzitter Henk van der Kolk van vakbond FNV Bondgenoten zich tegen de hogere AOW-leeftijd, wegens een gebrek aan keuzevrijheid. Volgens hem mag het niet zo zijn dat mensen die vroeg begonnen zijn met werken en een zwaar beroep hebben gehad, een lagere uitkering krijgen als zij toch nog met 65 jaar willen stoppen.

Maar vooral staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) wist de achterban te overtuigen dat zij opkomt voor de zwakkeren op de arbeidsmarkt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.