Home

Achtergrond 1 reactie

Leden Fonterra boos over topsalarissen bij Fonterra

Veel leden van zuivelcoöperatie Fonterra zijn kwaad over de salarisontwikkeling in de top van het bedrijf.

Terwijl de melkprijs dit jaar met gemiddeld € 2,58 per kilo gecombineerd vet en eiwit nu lager is dan in 2001, is het aantal werknemers met een salaris van meer dan € 49.700 (100.000 Nieuw-Zeelandse dollars) in diezelfde tijd bijna verdubbeld. Ook de salarissen van het topmanagement stegen flink.

In 2001 ontving de toenmalige topdirecteur 990.000 euro (2 miljoen dollar). Dit jaar zou directeur Andrew Ferrier ongeveer 1,8 miljoen euro salaris ontvanger, maar dat is na ingrijpen van coöperatievoorzitter Henry van der Heyden met bijna 180.000 euro verlaagd. Een vertrekkend topmanager krijgt nog wel 1,85 miljoen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Piet Slingerland.

    Als de Melkproducenten 14 tot 16 cent voor een liter Melk krijgen, dan zal het wel pijn veroorzaken, als je van zulke hoge salarisen hoort. Niet te geloven 1,8 miljoen Euro per jaar!!!... directeur Andrew Ferrier heb het goed voormekaar!!!. Is FC ook zo royaal???...

Of registreer je om te kunnen reageren.