Home

Achtergrond

Landen testen tsunami-alarm

In Indonesië en in zeventien andere landen hebben duizenden mensen meegedaan aan een tsunami-oefenalarm.

Vooral het waarschuwingssysteem, dat na de tsunami van 2004 is geïnstalleerd, werd op de proef gesteld.

In Atjeh, op het Indonesische eiland Sumatra, weerklonken de sirenes en via luidsprekers werden de mensen gealarmeerd. Honderden mensen verzamelden zich op de straten en werden naar schuilplekken gebracht.

Tijdens de tsunami van Kerstmis 2004 kwamen op Sumatra circa 170.000 mensen om het leven en in omringende landen nog eens 60.000. Voor veel inwoners ligt de herinnering aan de tragedie nog vers in het geheugen. Iedereen wil dan ook zo goed mogelijk voorbereid zijn op een soortgelijke ramp. De oefening werd op initiatief van de Verenigde Naties gehouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.