Home

Achtergrond 178 x bekeken

Lakeman valt ook ABN Amro aan

Na DSB Bank heeft bedrijvenonderzoeker Pieter Lakeman een nieuwe prooi uit de financiële wereld op het oog.

Lakeman wil in totaal 100 miljoen euro vorderen bij ABN Amro en het adviesbureau Boer & Croon voor hun rol bij de ondergang van het medicijntestbedrijf Pharma Bio-Research. Dit bevestigde hij vandaag naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.

Lakeman verwijt ABN Amro dat het tien jaar geleden op basis van "valse cijfers'' Pharma Bio-Research failliet heeft laten gaan. Die informatie zou zijn verstrekt door Boer & Croon, dat tijdelijk het bewind van het bedrijf uit Zuidlaren had overgenomen. De oprichters van het bedrijf, Jan en Ineke Jonkman, zijn daardoor ernstig gedupeerd, zo stelt Lakeman.

Lakeman dient de schadeclaim in namens Ineke Jonkman. De bedrijvenonderzoeker verwacht volgende maand of in december een dagvaarding te sturen naar de betrokken partijen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.