Home

Achtergrond 170 x bekeken

Lakeman: faillissement kan gunstig zijn

Pieter Lakeman van de Stichting Hypotheekleed denkt dat het faillissement van DSB Beheer mogelijk een voordeel is voor schuldeisers van het eerder failliet verklaarde DSB Bank, zo liet hij vandaag weten.

"Als de verkoop van de boedel van DSB Beheer vermengd wordt met die van DSB Bank, dan zou de opbrengst van de verkopen ten goede kunnen komen aan de schuldeisers van DSB Bank. Ik verwacht dat het dan gaat om zo'n 100 miljoen euro. Het gaat dan wel om een luttel percentage, omdat er uit de boedel van DSB Bank miljarden worden verdeeld'', aldus Lakeman.

Lakeman deed op 1 oktober een oproep aan DSB-klanten om hun geld bij de bank weg te halen. Hij zei dat hun belangen beter gediend waren als DSB Bank failliet zou gaan. Zijn actie was er niet op gericht om ook DSB Beheer in faillissement te storten, zegt hij. "Mijn bedoeling was dat Scheringa niks meer te zeggen had bij de bank. DSB Beheer speelde geen rol in mijn overwegingen. Ik heb daar niet bij stilgestaan. Maar als ik dat wel had gedaan, had ik niet anders gehandeld.''

Bij de stichting van Lakeman hebben zich inmiddels ongeveer 3100 mensen aangemeld. "Dat is meer dan 15 procent van alle hypotheekklanten van DSB Bank'', aldus Lakeman. De stichting heeft inmiddels bij 150 van hen vastgesteld hoeveel geld ze gaan claimen. Als alle dossiers zijn bekeken, verwacht Lakeman een claim te gaan indienen van ongeveer 100 miljoen euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.