Home

Achtergrond 165 x bekeken

Lagere omzet voor detailhandelaar Macintosh

Detailhandelaar Macintosh, bekend van de winkelketens Scapino, Kwantum, Halfords en BelCompany, heeft in het derde kwartaal minder omzet geboekt dan in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet nam met 19 miljoen euro af tot 281 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend. De lagere omzet is vooral te wijten aan de afnemende consumentenbestedingen. De divisie Living had volgens Macintosh nog steeds te maken met een zeer terughoudende markt voor woningdecoratie. Bij de divisie Fashion stond de omzet onder druk door ongunstige weersomstandigheden. Alleen bij de divisie Automotive & Telecom nam de omzet toe.

Volgens Macintosh ontwikkelde de omzet in de eerste weken van oktober zich in lijn met vorig jaar. Het bedrijf gaf vanwege de aanhoudende onzekerheid over het economische herstel geen verwachting af voor het gehele vierde kwartaal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.