Home

Achtergrond 2 reacties

LTO vreest einde groenfinanciering

Banken kunnen mogelijk eind dit dit jaar groenleningen voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer niet verlengen omdat niet duidelijk is wat de regering ermee wil.

Dat stellen de agrarische belangenorganisatie LTO Nederland en Natuurlijk Platteland Nederland.
De organisaties stellen dat uiterlijk eind november de nieuwe regelingen ter goedkeuring moet worden voorgelegd aan de Europese Commissie. Minister Jacqueline Cramer van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer is geen tegenstander, maar de invulling moet komen van de provincies.
Wanneer groenfinanciering niet wordt verlengd moeten boeren de lopende leningen terugbetalen of laten herfinancieren tegen hogere kosten. De groenleningen hebben momenteel een waarde van circa 80 miljoen euro.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    Het geld zal toch wel met voorrang naar de natuurorganisaties gaan met dikbetaalde directeuren,natuurmonumenten .SBB ,enz .De boer werd toch al afgescheept met een fooi en scherpe controles

  • no-profile-image

    dirk

    Het lijkt mij veel verstandiger dat lto zich volledig terug trekt uit deze materie Want de boeren worden met fooien afgescheept, en het werk mogen doen Waar lto mee akkoord gaat

Of registreer je om te kunnen reageren.