Home

Achtergrond

Kroes keurt exportkredietverzekering goed

Eurocommissaris Neelie Kroes (Concurrentie) heeft een Nederlandse regeling voor kredietverzekering aan exporterende ondernemingen goedgekeurd.

Dat heeft ze vandaag bekendgemaakt. Het gaat om kredietverzekeringen voor ondernemingen die door de financiële crisis hiervoor onvoldoende terechtkunnen bij particuliere verzekeraars. De goedkeuring is geldig tot eind 2010.

"De Nederlandse regeling biedt exporterende ondernemingen de broodnodige verzekeringsdekking die de particuliere markt niet kan verschaffen, maar leidt niet tot buitensporige concurrentievervalsing'', aldus Kroes.

In gevallen waarin de bestaande kredietlimieten zijn verlaagd of waar nieuwe kredieten lager zijn dan het bedrag dat de ondernemingen nodig hebben, biedt de overheid een herverzekeringsmogelijkheid aan. Die is maximaal gelijk aan het bedrag van de kredietlimiet die de kredietverzekeraar verstrekt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.