Home

Achtergrond

Kritiek op onveilige seinen groeit

Nog veel meer seinen op het spoornet moeten beter worden beveiligd.

"Volgens machinisten zijn er meer plekken risicovol dan de honderd die de minister noemt'', zei donderdag vakbondsbestuurder Roel Berghuis in de Tweede Kamer. Ook moeten de seinen volgens hem beter zichtbaar en beter herkenbaar worden.

Berghuis gaat niet zover als Pieter van Vollenhoven van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, die er na de recente treinbotsing in Barendrecht voor pleit om alle zesduizend seinen op het spoor te voorzien van het verbeterde beveiligingsysteem ATB-vv tegen door rood rijden.

"Ik kan niet overzien of dat nodig is, maar na die oproep kun je niet volstaan met honderd extra seinen.'' Zoveel seinen extra vergt grote investeringen, aldus Berghuis. Maar 'Barendrecht' is volgens hem niet goed voor het imago van de spoorsector, dat zo sterk is als de zwakste schakel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.